söndag 26 september 2010

Knitting Vintage Socks

Knitting Vintage Socks av Nancy Bush
Den här boken är min absoluta favorit bland alla mina böcker med sockmönster. Samtliga mönster i boken är publicerade i Weldon's Practical Needlework runt förra sekelskiftet. Nancy Bush har moderniserat beskrivningarna eftersom flera av de ursprungliga är skapade för tunnare garner och finare stickor än vad vi använder idag. En mycket inspirerande bok och ett måste i bokhyllan hos en äkta "socknörd".

Att beskrivningarna är skrivna på engelska är inget hinder när man väl har lärt sig de vanligaste termerna och förkortningarna. Tvärtom tycker jag att Nancy Bush beskrivningar många gånger är lättare och mer pedagogiska än de jag läst på svenska. Det är dessutom mycket enkelt att hitta beskrivande bilder och ibland till och med  filmsnuttar på Internet som hjälp när man inte riktigt förstår vad som menas i mönstret.

Nancy Bush har också publicerat ett antal stickböcker utöver Knitting Vintage Socks och publicerar regelbundet artiklar och mönster i flera välkända engelskspråkiga stickmagasin. Det känns därför lite extra roligt att hon i en del intervjuer nämner att det var inte förrän hon besökte Sverige som hon verkligen lärde sig sticka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar