söndag 20 oktober 2013

Stor och liten socka

Frostade sockor
Det var så kul att sticka Tuulasockan så det blev en till också den i Hjertegarns Magic Colours Jacquard Strömpegarn men i nyansen 6477.

Den stora sockan är ett sk UFO (unfinished object) som varit 'försvunnen' ett tag, men efter ett visst letande hittades påsen med sockan och allt garn. Kylan har kommit så det känns skönt att sitta inne och sticka.

tisdag 15 oktober 2013

Tuulasockan

Tuulasockan
Sticka babysockor är ett bra sätt att bli av med restgarn och fort går det! Mönstret är ursprungligen finskt och ni hittar det på Soans pysselblogg: Tuulasockan.

Det går åt ca 30 g garn som passar för stickor 2,5 och sockan är stickad i Hjertegarns Magic Colours Jacquard Strömpegarn i nyansen 6377 (50 g mäter 210m). Sockan passar en baby på ca 6 månader.

söndag 13 oktober 2013

Madder Ribbed Sock

Madder Ribbed Sock
Även detta mönster Madder Ribbed Sock är hämtat från Knitting Vintage Socks av Nancy Bush. Det är enkelt att sticka och jag använder det ganska ofta.

Sockan är stickad i ett mjukt garn från Sirdar: Crofter Dk, Faire Isle effect Dk i nyansen May ( nr. 74). Garnet är en bandning av akryl, bomull och ull och 50 g mäter 174 m.

torsdag 10 oktober 2013

Tjusiga sockor för gentlemän

Gentlemen's Fancy Sock
Ännu ett par sockor från favoritboken Knitting Vintage Socks: Gentlemen´s Fancy Sock .

Mina passar en Lady eftersom jag anpassade mönstret genom att lägga upp 72 maskor på stickor 2,5 och stickade skaftet endast ca 16 cm. Garnet är Hjertegarns Magic Colours Jacquard Strömpegarn i nyansen 6477 (50 g mäter 210m).