lördag 29 oktober 2011

Myrten och Klockmalva

Garn från Färgkraft i nyanserna Myrten och Klockmalva
Myrten och Klockmalva är vackra blommor, men också namn på nyanser på garn från Färgkraft. Det är egentligen bara ett fel med med deras garner. Och det är att det är så svårt att bestämma sig, för alla nyanser är lika vackra.

Härvorna är intill ska förvandlas till möbiussjalar och det ska bli extra spännande att se hur det flerfärgade garnet uppför sig.

onsdag 19 oktober 2011

Fuskkrage Manos del Uruguay

Nu är fuskkragen i det ursköna garnet från Manos del Uruguay klar. Mest nöjd är jag med att färgerna i stort sett passar alla ytterplagg jag äger. Eftersom jag har lite garn över blir  nog resterna kragar på ett par vantar...

Mer information om garnet och beskrivning se mitt tidigare inlägg:

>>> Manos del Uruguay

fredag 14 oktober 2011

Variant av rättviksvante del 2

Det har tagit lite tid, men nu är jag klar med mudden på rättviksvanten. Och jag är klart nöjd med bubbeleffekten. Storleken verkar också bra, så nu är det dags att lägga upp och börja sticka på vante nummer två.

För länk till mönster, se mitt tidigare inlägg:

>>>Variant av rättviksvante

lördag 8 oktober 2011

Sockan Cauchy

Sockan Cauchy stickad i ullgarnet pt2
Det här är sockan har legat på vänt i bokhyllan ett bra tag. Anledningen - jag tyckte att den blev misslyckad när den var klar!? Nu är jag i alla fall på gång med socka nummer två. Sockan stickas i det norska ullgarnet pt2 i nyansen 08 och ett nystan på 50 g mäter ca 165 m.

Mönstret finns i boken Sock Innovation som är fylld med vackra struktur-, kabel- och spetsmönster.

tisdag 4 oktober 2011

Raggsocka Freedom Spirit II

Raggsockor  stickade i Freedom Spirits nyans Force (503)
Här är ytterligare en raggsocka i ullgarnet Freedom Spirit. Den här gången i nyansen Force (503). Garnåtgång är 2 nystan.

BESKRIVNING
Mudd
Lägg upp 50 maskor på strumpstickor nr 4,0 och sticka resårstickning tills skaftet mäter 16 cm eller önskad längd.

söndag 2 oktober 2011

Mössa i höstfärger

Mössa i Vålberggarn i nyansen höströnn
Passerade Dala-Floda på vägen hem till Värmland i fredags och passade på att slinka in hos Wåhlstedt. Fångsten blev 2 härvor av Vålberggarn i nyansen Höströnn.

En av härvorna har nu blivit en mössa, stickat enligt ett lättstickat mönster som jag hittat hos Mamma P.  Och jag är supernöjd med resultatet.