torsdag 29 september 2011

Raggsocka Freedom Spirit

Den här raggsockan är stickad i ullgarnet Freedom Spirit, nyans  Bliss (508) och ett nystan på 50 g innehåller 120 meter. Garnåtgång för ett par sockor med skaft 15 cm är 2 nystan.

BESKRIVNING
Mudd
Lägg upp 48 maskor på strumpstickor nr 4,0 och sticka en resårstickning bestående

lördag 24 september 2011

Boktips - sticka ännu mera småvarmt

Nu är uppföljaren till Johanna Wallins Sticka Småvarmt här. Liksom den förra boken är Sticka Mera Småvarmt fylld med roliga och lite annorlunda mönster på sockor, vantar och mössor. Vad sägs t ex om mönster som champagne- galopp, flugsvamp och barista latte. För egen del känns vägmärkesmuddarna som givna. Å ja, boken får det att klia i fingrarna...

lördag 17 september 2011

Smûliga sockor

Idag har jag gått en fäbodtur i ett härligt höstväder och passade naturligtvis på att göra lite nytta också. Det var helt underbart att sitta på en bänk på en fäbod och värmd av solen sticka sockor. Livskvalité.

De lila/violetta sockorna är stickade i Drops Nepals nyans 4434 och de rosa i Texere Yarns Airedale Aran nyans 1205 (Berry).

tisdag 13 september 2011

Magiska sockor

Sockor stickade i garnet Crazy Zauberball
Nu är sockorna i garnet  Crazy Zauberball från Schoppel Wolle klara. Som ni ser blev varje socka helt unik och det beror på att trådarna i det 2-trådiga garnet färgats separat innan de spinns ihop.

Sockorna var lättstickade eftersom jag hela tiden ville veta vilken nästa nyans var i nystanet. Mer information och mönster i det tidigare inlägget Tokigt maginystan.

söndag 11 september 2011

Manos del Uruguay

Tubsjal i Manos Silk Blend i nyansen Capricorn (9332)
Med förevändningen att jag behövde ytterligare ett par rundstickor gick jag in i Garnbutiken igår.

Och svaret på frågan om det bara blev ett par nya rundstickor är förstås nej. För jag upptäckte en färgsymfoni i form av garnhärvor från Manos del Uruguay.

Manos del Uruguay är ett kooperativ som startades 1968 i syfte att skapa arbeten och en social plattform för kvinnor på landsbygden.

fredag 9 september 2011

En till möbiussjal del 2

Möbiussjal stickad i Färgkrafts 1-trådiga Soft Blends nyans Mullvad

Nu är jag klar med min andra möbiussjal, som är stickad i nyansen Mullvad, och jag är fortfarande lika nöjd med resultatet.

För mer information se i mitt tidigare inlägg >>>

onsdag 7 september 2011

Rundstickad tröja

Tröjan stickas uppifrån och ner - dvs här ser ni halva kragen
Efter att ha stickar mängder av sockor kändes det som om det var dags för ett större projekt - en tröja! Och jag har faktiskt inte stickat en endaste tröja sedan jag flyttade hemifrån dvs mitten av 80-talet...

Tröjmönstret har jag hittat på en av mina favoritbloggar - Mamma P - och det är framtaget för rundstickor. Garnet är Kampes 3-trådiga ullgarn i nyansen Åskblå(237).

lördag 3 september 2011

Kuriosakabinettet

Idag har jag varit till Dalarnas Museum för att se silversmeden Karin Ferners utställning Karins Kuriosakabinett. Utställningen var blandad och innehöll förstås smycken men också tavlor med papperssiluetter, ljusstakar, brudkronor och hennes egen terrakottaarmé i form av provdockor, se exempel här intill.

Orden "vill ha" sammanfattar ganska väl min reaktion - och det blev till slut ett inköp i form av ett Kulhalsband.

Var också och titta på textilutställningen. Vet inte hur många gånger jag gått igenom den, men jag kan ju ha missat någon intressant vante, socka eller detalj som jag kan använda på mitt sätt.